اثر نور را در نظر بگیرید
با کمی جابجایی، سوژه عکاسی را در بهترین وضعیت تابش نور قرار دهید و سعی کنید خودتان یا دوربین مانعی جلوی این پرتوها ایجاد نکنید. بهتر است نور به لنز دوربین شما تابیده نشود و بهترین حالت این است که نور از پشت دوربین مستقیما به سوژه مورد نظرتان بتابد.
لنز دوربین را همیشه تمیز نگه دارید
بسیارساده به نظر میرسد اما اگر همین نکته ساده را در نظر نگیرید، تکنیکهای دیگر نیز اثر خود را از دست خواهند داد. بسیاری از ما روی لنز دوربینهای عکاسی حساسیت زیادی داریم و آنها را تمیز نگه می داریم اما تماس مداوم دست با لنز دوربین تلفنهای همراه، باعث میشود نتوانیم این نکته را در مورد آنها رعایت کنیم.
زوم دیجیتال را فراموش کنید
واقعیت اینست که هر چقدر از بیفایده بودن زوم دیجیتال بگوییم باز هم اغراق نکردهایم. اگر لازم است از فاصله کمتری از یک سوژه عکاسی کنید، بهتر است به آن نزدیک و نزدیکتر شوید و اگر این امکان وجود ندارد، پس از عکاسی از نرمافزارهای ویرایشی استفاده کرده و بخشهایی از عکس را حذف کنید.
به فلاشهای ال.ای.دی همیشه اعتماد نکنید
باور کنید در کیفیت فلاشهای ال.ای.دی اغراق شده است. آنها گاهی می توانند اثرات نامطلوبی روی عکسهای شما داشته باشند. هنگامی که به نور نیاز دارید عملکرد آنها خوب است اما گاهی بدون اینکه محیط نیازی به نور اضافه داشته باشد، عمل میکنند و کیفیت عکسها را از بین می برند.
از جدیدترین نسخه نرمافزارهای مورد نیاز استفاده کنید
اگر از کاربران تلفنهای هوشمند هستید، میتوانید نرمافزارهای متعددی را برای بهبود عملکرد دوربین گوشی همراهتان دانلود کنید یا بخرید. اگر سیستمعامل تلفن هوشمند شما آندروئید است، CameraZOOM FX میتواند انتخاب خوبی باشد و برای گوشیهای آیفون نیز Camera+ انتخاب بسیار خوبی است.
وضوح تصویر را مطابق نیازتان انتخاب کنید
در بسیاری از گوشیهای تلفن همراه امکان انتخاب وضوح تصویر وجود دارد. اگر میخواهید عکسی را ام.ام.اس کنید، بهتر است وضوح پایین را انتخاب کنید تا عکسی با حجم پایین، کیفیت نهچندان مطلوب و قابلیت ارسال سریع در اختیار داشته باشید.
یکی از مشکلاتی که بسیاری از ما هنگام عکاسی با دوربین موبایل با آن مواجه میشویم، لرزش دستها است که میتواند کیفیت عکس را تحتالشعاع قرار دهد. برای حل این مشکل بهتر است به جای اینکه نفستان را مانند یک تکتیرانداز در سینه حبس کنید، همه چیز را به Stable Shot بسپارید و آنرا در تنظیمات دوربین خود انتخاب و فعال کنید.
تراز سفیدی را تصحیح کنید
اغلب دوربینهای موبایل در تشخیص تراز سفیدی خوب عمل میکنند اما زمانی که نور محیط کافی نباشد، تشخیص این تراز برای آنها دشوار خواهد شد. در این صورت رنگ تصویر با رنگهای طبیعی مطابق نخواهد بود. برای تصحیح این مورد بهتر است پس از باز کردن درب دوربین، حدود 5 ثانیه به لنز آن فرصت دهید تا خودش را با نور محیط انطباق دهد.
نور ورودی به لنز را افزایش دهید
بزرگترین مشکل دوربینهای موبایل عدمتوانایی آنها در تنظیم صحیح ورودی نور و عکاسی مناسب در نور اندک است. به همین دلیل تغییر در میزان نوردهی عکس، مخصوصا در محیطهایی با نور کم میتواند بهترین گزینه برای بهبود کیفیت عکسها باشد. به سادگی با افزایش میزان نوردهی عکسها میتوانید کیفیت آنها را افزایش دهید.
عکسهای بد به ویرایش خوب نیاز دارند
پس از به کارگیری بسیاری از تکنیکها باز هم ممکن است عکس نهایی ایدهآل شما نباشد. در این صورت میتوانید پس از انتقال آن به رایانهتان از نرمافزارهای متعددی مانند فتوشاپ، GIMP، Paint.net یا iPhoto استفاده کنید. نرمافزارهای موبایل متعددی نیز برای ویرایش عکسها وجود دارند.
عکسهای سیاه و سفید بگیرید
اگر دوربین خوبی در اختیار ندارید یا استفاده از ویرایش رنگها کمک چندانی به بهبود کیفیت عکسهای تار شما نکرده است، میتوانید آنها را سیاه و سفید کنید. تنها یک نکته، میتوانید عکسها را سیاه و سفید بگیرید اما نمیتوانید آنها را رنگی کنید. پس بهتر است گاهی دو عکس بگیرید یا هنگام تغییر رنگ عکس با اطمینان این کار را انجام دهید.